Het politiebureu - Reisverslag uit Kitui, Kenia van Laura Kranenburg - WaarBenJij.nu Het politiebureu - Reisverslag uit Kitui, Kenia van Laura Kranenburg - WaarBenJij.nu

Het politiebureu

Door: Lau

Blijf op de hoogte en volg Laura

13 Oktober 2010 | Kenia, Kitui

Hoi allemaal!

Vandaag hebben Sandra en ik iets meegemaakt wat wel een verhaaltje waard is! En ik weet zeker dat je nu denkt: ‘wat hebben ze nu weer uitgespookt’? Maar wij hebben niets verkeerds gedaan, iemand anders heeft iets verkeerds gedaan. Er is namelijk bij ons ingebroken, hoewel, zo kun je het eigenlijk niet noemen. Iemand heeft namelijk het lef gehad een aantal van onze bezittingen af te nemen terwijl wij gewoon thuis waren (Sandra in de slaapkamer en ik in de badkamer), te weten: Sandra’s blackberry, ipod en muis (ZONDE!!), afwasmiddel, een paar brieven en handzeep. We kwamen namelijk thuis van de lunchpauze/het boodschappen doen en kwamen de boodschappen thuisbrengen, om daarna weer naar SaSol te vertrekken. We hadden de deur opengelaten en Sandra had haar tasje op tafel gelegd, iets wat normaliter gewoon kan omdat onze compound goed beveiligd is door een hek en glasscherven op de omliggende muren. Toen we weer weg wilden gaan merkte Sandra dat ze haar tasje kwijt was. Na een poosje zoeken kwam ze op het idee dat ik haar maar even moest bellen, omdat haar telefoon in haar tasje zat. Erg curieus dat deze uit bleek te staan! Toen begon ons iets te dagen, en ja hoor, toen we de compound uitliepen zagen we Sandra’s lege tasje, een paar verscheurde brieven en afwasmiddel en handzeep op de grond liggen. Ik zag de buurman lopen en ik vroeg hem of hij toevallig iets gezien had. Hij vertelde dat hij een onbekende jongen van een jaar of 16 op de compound had zien lopen. Die had ik ook gezien en ik had hem nota bene nog gedag gezegd (ik was al verbaasd dat ik geen antwoord kreeg). We zijn er alle drie vrijwel zeker van dat hij de dader is.

Op naar het politiebureau dan maar. Onze aardige buurman bracht ons met de auto, hoewel het maar 10 minuten lopen is. Bij het politiebureau moesten we allereerst onze namen doorgeven (dat was nog een hele klus) en vertellen welke spullen wanneer en waar gestolen waren. Tevens vertelden we dat wij een vermoeden hadden wie het was, maar dat de buurman de verdachte beter kon identificeren aangezien wij iedereen hier best wel op elkaar vinden lijken (de buurman was ondertussen naar de stad toe gegaan). De buurman moet dus ook nog even langskomen binnenkort. Alles werd (erg slordig vind ik zelf) met de hand in een boek genoteerd. Vervolgens moesten wij met rechercheur (denk ik?) meekomen om uitgebreid te vertellen wat er gebeurd was. Na uitleg met een hoop gezelligheid tussendoor stelden ze voor om even bij onze compound te gaan kijken om zo een beter beeld te schetsen van de plaats delict. Sandra had ondertussen al een aantal keer geprobeerd uit te leggen dat ze verzekerd was en eigenlijk alleen een bewijs van aangifte nodig had. Toch wilden ze graag even mee naar ons huis, maar dan moesten we wel met onze auto gaan want die hadden ze zelf niet. Na uitgelegd te hebben dat wij niet beschikken over een auto stelden we voor om het kleine stukje te gaan lopen. Daar hadden de heren geen zin in, dus stelden ze voor een taxi te bellen. Prima hoor. De taxi kwam (we hadden al lang thuis kunnen zijn) en we lieten zien hoe het gebeurd was. Vervolgens gingen we weer terug naar het politiebureau en daar werd ons verzocht de taxi te betalen, echt bizar! Toch maar zonder mokken die hele 100 shilling (= 1 euro, maar het gaat om het principe) betaald en na nog wat gegevens, op een afgescheurd stukje papier, genoteerd te hebben mochten we gaan.

O, en nog wat weetjes!

- Ik ben verslaafd aan een computerspel genaamd Plants vs. Zombies (kan het nog achterlijker?). Dit, na heel lang tegen mijn andere verslaafde roomies volgehouden te hebben dat het echt een heel achterlijk spel is..
- We hebben de hanen Frans en Henk nog niet geslacht, want ze zijn veel te lief..
- Daarom hebben we voor Robert’s verjaardag maar een kip (Saskia) gekocht. Ze is vannacht al vijf keer gedekt door onze hanen en ze heeft al een ei gelegd.

Dit was het weer! Zaterdag hebben we de verjaardag van Robert en Vincent bij het zwembad. Dit duurt van 14.00 tot wanneer de laatste weggaat en alle buddies komen ook, dus dat wordt weer hartstikke gezellig!

• 13 Oktober 2010 - 08:38

Milou:

Hahaha ik wilde net gaan vragen hoe het met Frans en Henk is afgelopen! Arme beesten. Wel fijn dat ze nu gezelschap hebben van Sas en dat ze elkaar zo aantrekkelijk vinden..

Wel stom dat die spullen zijn gejat joh :o Gelukkig is alles verzekerd!

• 13 Oktober 2010 - 16:01

Theo:

Nou, dat was het wel waard om uitgebreid te vertellen! Niet leuk als zoiets gebeurt, maar je krijgt wel de indruk dat ze er serieus mee omgaan. (Nog maar afwachten wat ze ermee doen natuurlijk). Als zoiets hier gebeurt komt de politie echt niet kijken.
    Eethanen of aaihanen, that's the question. De hanen hebben geen voorkeur, raar maar waar. Als er een nieuwe kip in het gezelschap komt springt de haan er meteen op, dan weet iedereen wie de baas is. Dat trekt wel weer weg en dan krijgt de kip het rustiger.
    Zo, dat was het dan weer en ik wens jullie een heel gezellig feestje, zaterdag.

paps

• 14 Oktober 2010 - 17:54

Jet :

Wat een verhaal zeg,vooral ook erg bizar dat de politie niet over een auto beschikt en dat jullie ze moeten trakteren op een taxiritje!! Gelukkig vallen de taxiprijzen erg mee ;)

• 19 Oktober 2010 - 07:50

Mandy:

Haha Lau wat een verhaal weer! Bijna net zo bureaucratisch als in Nederland ;)
    Als je nou heel veel kipjes neemt, hoef je de kipjes niet te eten maar de eitjes. Is wat minder bruut ;)
    Veel plezier nog!

Verslag uit: Kenia, Kitui

Lau in Kenia

28 November 2010

Het weeshuis

26 November 2010

Afscheid van de boys en een communicatietraining

22 November 2010

Eindelijk weer een verhaal

05 November 2010

Film Frans slachten online!

02 November 2010

Weekenje Nairobi
Laura

Hoi allemaal! Leuk dat jullie een kijkje komen nemen op mijn waarbenjij.nu. Momenteel bivakkeer ik, samen met Sandra, in Kitui voor onze opleiding Communicatie. Met de organisatie Edukans zijn wij naar Kenia vertrokken om een helpende hand te bieden aan het realiseren van een betere toekomst voor kinderen in ontwikkelingslanden. Met onze studie Communicatie zijn wij meer een tussenschakel in het proces. Zo gaan wij onderzoeken hoe we de samenwerking tussen Nederlandse en Keniase studenten efficiënter kunnen maken zodat in de toekomst betere eindresultaten gecreëerd kunnen worden. Daarnaast gaan wij een aantal sectorbeschrijvingen van andere deelnemende opleidingen schrijven, om toekomstige studenten die geïnteresseerd zijn in een stage bij Edukans van alle informatie te voorzien die zijn nodig hebben. Ten slotte gaan wij diverse columns/reisverhalen schrijven voor o.a. de website van Edukans zelf en de website Move your world. Edukans werkt aan twee milleniumdoelen van de Verenigde Naties: - In 2015 moeten alle kinderen in alle landen, zowel jongens als meisjes, de mogelijkheid hebben volledig basisonderwijs te doorlopen; - Wegwerken van ongelijkheid tussen jongens en meisjes in het basis en voortgezet onderwijs, uiterlijk in 2015 op alle onderwijsniveaus. Er is natuurlijk geld nodig om deze mooie doelen te bereiken. Aarzel daarom niet en stort een bijdrage op rekeningnummer 42 80 34 357 t.n.v. Edukans Ex-change in Amersfoort onder vermelding van Laura Kranenburg T188. Ik kan garanderen dat de organisatie dit geld goed besteedt! En ten slotte, ik zou het erg leuk vinden als jullie af en toe een berichtje achterlaten! X Lau

Actief sinds 01 Sept. 2010